Microneedling

Microneedling is de meest veilige en efficiënte techniek om huidverbetering te bereiken. Het verhoogt de effectiviteit van actieve ingrediënten in de diepere huidlagen tot wel 1000 keer. Initieel werd microneedling voornamelijk gebruikt om de huid te verjongen, nu wordt het echter gebruikt voor een zeer breed scala aan indicaties, waaronder:

• Fijne lijntjes en rimpels
• Uitgedroogde huid
• Vette en problematische huid
• Vergrote poriën
• Acne en littekens
• Hyperpigmentatie
• Striae
• Verzakking van de huid
• Haargroei
• …

 

 Wist u?

De huid wordt door ons lichaam beschouwd als een randorgaan, wat betekent dat het aan het einde van de lijst staat voor de distributie van vitamines en mineralen en de productie van collageen. De eerste, prioritaire organen van het lichaam die collageen ontvangen, zijn de bloedvaten, het hart, de hersenen, de lever, de longen en de nieren. Ons grootste orgaan, de huid, komt als laatste. Echter, als er sprake is van een blessure onstaat er een betere doorbloeding en een betere verdeling van voedingsstoffen naar de plek van de schade om het herstel te bevorderen. Door microblessures op de huid te creëren, kunnen we een waarschuwingssignaal naar de hersenen sturen om aan te geven dat de huid beschadigd is en regeneratie nodig heeft. De gewonde regio’s hebben een betere verdeling van voedingsstoffen en er wordt meer collageen geproduceerd, wat de sleutelfactor is voor een rimpelvrije huid. Deze feiten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de behandeling met micronaalden, die nu wordt beschouwd als een van de belangrijkste antiverouderingsbehandelingen.

Hoe werkt microneedling

Op uw bovenste huidlaag worden duizenden microkanalen per minuut gemaakt met een pen die veel kleine naalden bevat. Door uw huid te perforeren wordt uw huid gestimuleerd om zichzelf te vernieuwen. Dit stimuleert dan weer de aanmaak van collageen en geeft uw huid een impuls om zichzelf te vernieuwen.
Na de leeftijd van 30 jaar daalt de productie van collageen. Een microneedling behandeling vertraagt dit proces en stimuleert uw huid om weer collageen aan te maken.

 

 

PhiBright-behandeling

PhiBright is een set hooggeconcentreerde serums die gebruikt worden tijdens microneedling-behandelingen. Een palet van 15 verschillende serums maakt een gepersonaliseerde behandeling mogelijk afhankelijk van uw huidtype en algemene conditie. We benaderen de berekening en het verkrijgen van het juiste serum aan de hand van een huiddiagnose op basis van uw fototype, huidtype, huidaandoeningen, aanwezigheid van hyperpigmentatie, aanwezigheid van talg en onzuiverheden op uw huid, aanwezigheid van littekens, diepte van rimpels, zichtbare donkere kringen… kortom factoren die uw huidconditie en levensstijl beïnvloeden.

 

 

Nabehandeling microneedling

Na de procedure zal uw huid rood worden op een vergelijkbare manier als bij een matige zonnebrand. U kan ook huidstrakheid en milde gevoeligheid ervaren bij aanraking op het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling sterk verminderen en binnen 24 uur zal uw huid volledig genezen zijn. Na 3 dagen is het meest zichtbare erytheem verdwenen.
U krijgt na de microneedling behandeling een speciaal nazorgproduct met de nodige uitleg. Voor de volledige effectiviteit van de behandeling zijn het gebruik van de hierboven beschreven serums-oplossing en cosmetische nazorgproducten verplicht.

 

 

Resultaten microneedling

Behandelingsresultaten zijn onder meer:
• Hydratatie van de huid
• Verhoogde huidskleur
• Gladheid waardoor bestaande rimpels minder zichtbaar worden en de huid er jonger uitziet
• Pigmentvlekken, vergrote poriën, acnelittekens, striae en littekens verwijderen.
We raden aan om Microneedling behandelingen in serie te doen van 3 tot 6 behandelingen, met tussenpozen van 2-4 weken. De resultaten blijven ongeveer 6 maanden, vaak zelfs langer. Na die periode kan de hele reeks van 3 tot 6 behandelingen worden herhaald of kan maandelijks één behandeling worden uitgevoerd.

Interesse in Microneedling? Plan nu een afspraak of vraag vrijblijvend meer informatie!