Eyeliner

De vorm en grootte van de ogen kan worden verbeterd door optische illusie met lijn of met kleurverandering. We passen ook technieken toe van positieve en negatieve teneinde een optische illusie te generen en zo een diepte- en vormeffect te bekomen . Deze optische illusies (iemand laten zien die iets niet ziet, of iemand iets laten zien dat er niet is) worden al jaren door make-upartiesten ingezet. De extreme precisie van kleine naalden bij micropigmentatie maakt een weergave mogelijk die men onmogelijk kan bekomen met  potlood of met eyeliner … en de lijn blijft op zijn plaats!

 

Eyeliner Boven

Waar je je duisternis ook plaatst, daar wordt je oog op gericht, wat betekent dat eyeliner je in staat stelt om de vorm van je oog te veranderen. Eyeliner is niet alleen een manier om met kleur te spelen en een statement te maken, het is ook het ideale instrument om je ogen opnieuw vorm te geven. Je hoeft dus niet onder het mes te gaan voor groter uitziende ogen.

De dikte, lengte en kleur: dat is altijd volgens de wensen van de klant. We zien wel dat zwart de meest populaire kleur voor eyeliners is. Naast de standaard eyeliner kunt u ook tweekleurige accenten of schaduw vragen. De bovenste voering is meestal dikker in het buitenste gedeelte en neemt af naar het binnenste van het oog. De vorm van de voering hangt af van de grootte en vorm van het oog en het ooglid. De dikte van de bovenste eyeliner die een persoon moet gebruiken, hangt grotendeels af van de ruimte die op de tarsale plaat van het oog vrij is  wanneer je naar voren kijkt. 

Advanced Eyeliner

Deze eyeliner is geschikt voor iedereen die een meer expressieve blik nastreeft. Hij is extra breed en deze breedte wordt bekomen door een “cat eye”, waardoor je jouw ogen breder kan laten lijken en je blik meer opwaarts richt.

Als je naar beneden gekeerde ogen hebt, moet je zeker een “cat eye” overwegen. Pas op met oogleden die wat invallen, want dan kan je met dit overvallend effect benadrukken, wat niet mooi is. Om de rechterooghoek opwaarts te laten richten, moet je zeker de vorm van de ogen in acht nemen.

 

Eyeliner onder

De onderste lijn kan worden toegepast in verschillende lengtes, 1/3, 1/2, 3/4 of volledige eyeliner, afhankelijk van de voorkeur van de klant, de vorm en de grootte van de ogen. Het is beter om geen erg zware eyeliner op de bodem te doen. Het kan compact, zacht of rokerig zijn. Er is ook de mogelijkheid om de waterlijn eyeliner te zetten. 

Eyeliner compact – medium of dik, vergelijkbaar met het effect van een potlood eyeliner. Geschikt voor mensen die niet van huis gaan zonder uw eyeliner aan te doen. 

Zachte liner – dunne lijn. Accentueerte de ogen discreet op een zee natuurlijke manier.

Gearceerde eyeliner – is de look die je hebt als je potlood aanbrengt en dan met een kleine vlekkerige borstel om een “fade”-effect te bekomen. 

In de meeste gevallen wordt het iets dikker en donkerder aangebracht op het buitenste derde deel, dunner en zachter in de richting van de neus, niet helemaal tot aan de binnenhoek van het oog. De bovenste en onderste voeringen zijn niet gebonden, het zijn afzonderlijke lijnen. Ze worden dicht genoeg bij elkaar gebracht, zodat wanneer je in een rechte richting kijkt, de gezichtshuid ietwat naar beneden wordt gehaald met behulp van de zwaartekracht en je niet kan zien of ze al dan niet verbonden zijn.  

Er zijn enkele goede redenen om het bovenste deel van de onderste eyeliner te onderbreken. Ten eerste, als je je sluit, sluit je je ogen en zien ze er kleiner uit. Ten tweede, zoals de gezichtshuid naar beneden glijdt met zwaartekracht en veroudering, begint de lijn die de bovenkant met de onderkant verbindt de hoek te veranderen. En ten derde, het weefsel in de binnen- en buitenhoeken van de ogen is de dunste huid van het hele lichaam en het risico op pigmentmigratie – vage pigmentatie aan de binnenkant is bijgevolg behoorlijk hoog. Dit risico neemt ook nog eens toe met het ouder worden.