Vormcorrectie

Hoewel de make-up als permanent wordt beschouwd, zijn correcties altijd mogelijk. Een nieuwe vorm geven aan de permanente make-up om ze de gewenste vorm of ontwerp te geven, kan psychologisch belastend zijn als de procedure een aanzienlijke aanpassing vereist om de vorm, symmetrie en balans te verbeteren of te herstellen. Dergelijke ontwerpcorrecties worden echter meestal met succes voltooid binnen 2 tot 5 bezoeken al hangt dit af van de dichtheid van de te depigmenteerde kleur.

 

Traditionele methodes, zoals correctie en verwijdering met laser, worden nog steeds gebruikt, als hebben deze technieken hun beperkingen. Al was het maar omdat ze niet toepasbaar zijn op iedereen.

 

De techniek voor het verwijderen van de permanente cosmetische correcties is een depigmentatieproces met behulp van amandelzuur. Het amandelzuur is een organisch zuur – een AHA (alfa-hydroxyzuur) derivaat van amandelen. Vanwege het hoge molecuulgewicht dringt de substantie langzaam in de huid en werkt het op een geleidelijke manier. In tegenstelling tot retinezuur veroorzaakt amandelzuur geen reactie door blootstelling aan de zon. Het is het ideale stofje voor gebruik tijdens de zomer en is beter dan glycolzuur omdat het minder irriteert. Amandelzuur wordt gebruikt bij meer dan duizend patiënten met verschillende behandelingen zoals peeling, verjongende crèmes in combinatie met vitamine A, C en E, om puistjes te behandelen en een door de zon beschadigde huid te verlichten. Het is een wetenschappelijk geteste behandeling. Let op! De veiligheid van de patiënt moet echter altijd gewaarborgd worden, vandaar de noodzaak om deze behandeling door een professional te laten uitvoeren, die met kennis van zaken kan werken.

 

Amandelzuur is een sterk geconcentreerde oplossing die wordt geïntroduceerd in het ongewenste gepigmenteerde gebied om verbeteringen in wenkbrauwen te bevorderen, maar niet geschikt is voor het verwijderen van het contourgebied van de ogen. Het kan tevens worden gebruikt om de lippen te corrigeren.

 

De oplossing wordt alleen toegepast in de te depigmenteren gebieden, waarbij hetzelfde apparaat als bij permanente make-up wordt gebruikt. Het amandelzuur breekt de inktdeeltjes af en verdampt vervolgens uit de huid, waardoor het ongewenste gepigmenteerde gebied wordt verlicht of verwijderd. De huid zal gedurende het herstellingsproces licht roze kleuren en er wordt een nieuwe opperhuid aangemaakt.

 

Het gebruik van huidkleurpigment om ongewenst permanent make-uppersoneel te maskeren of camoufleren, is een risicovolle correctieoptie en moet met de nodige voorzichtigheid worden gedaan. Een kleine hoeveelheid huidskleur die in kleine gebieden wordt gebruikt, kan in specifieke situaties raadzaam zijn, maar mag niet worden gebruikt om hele wenkbrauwen of rond de mond te bedekken. Dit huidskleurpigment bevat meestal titaniumdioxide dat geel kan kleuren en kan leiden tot een onnatuurlijk aanzien. Het gebruik van pigmenten die titaandioxide bevatten – die in alle soorten witte pigmenten of huid voorkomen – moet met de nodige zuinigheid worden gebruikt, verdund in zeer kleine gebieden. Het is raadzaam om een ​​test uit te voeren op een klein, onzichtbaar gedeelte van het gezicht en na 1 maand te constateren of het resultaat al dan niet naar wens is.

 

Kleurcorrectie

 

Wenkbrauwen met onnatuurlijke kleuren van oranje, blauw, roze, rood, grijs of groen, lippen met blauwe, paarse of grijze en blauwe eyeliners kunnen worden met pigmenten gecorrigeerd en hersteld worden naar een meer natuurlijke look.

 

De kleuraanpassing is – ondanks het feit dat dit een tijdrovend karwei kan zijn – relatief eenvoudig. De professional moet kennis hebben van kleurentheorie om het ongewenste pigment tot een natuurlijke tint te neutraliseren. Meestal is verbetering direct merkbaar, maar duurt het 4 weken voordat de kleur effectief  gestabiliseerd. Dan is een correctie altijd nodig om te kijken of een supplementaire behandeling nodig is om de dekking van de ongewenste kleur te verbeteren. De duur van deze behandeling  hangt af van de intensiteit van de kleur die moet worden gewijzigd. Hoe subtieler de tint, hoe sneller en makkelijker aan te passen. Hoe donkerder of voller de kleur, hoe meer tijd de behandeling vergt.