Specifieke wenken

De volgende medische aandoeningen vereisen speciale aandacht voordat een permanente make-upprocedure wordt uitgevoerd. Klanten met een van deze aandoeningen dienen eerst contact opnemen met hun arts om te bepalen of het veilig is om een bepaalde behandeling te ondergaan. In sommige gevallen zal de permanente make-up artiest om medische toestemming middels een attest vragen.

Diabetes. De behandeling kan worden bemoeilijkt vanwege een verhoogd risico op infectie.- Glaucoom. Ter hoogte van de ogen kan verhoogde intraoculaire druk in verband worden gebracht met de druk op de ogen bij het aanbrengen van een eyeliner schadelijk zijn.

Bloedstoornissen. Bloed dat de bloedstolling beïnvloedt, zoals hemofilie, sikkelcelanemie en bloedplaatjesaandoeningen.

Verzakking. Mitralisklep, kunstmatige hartkleppen en kunstmatige gewrichten. Elke aandoening die profylactische antibiotica vereist, moet worden gemedicineerd voorafgaand aan het uitvoeren van micropigmentatieprocedures.Herpes Simplex *. Mensen met een hogere aanleg voor het vertonen van de symptomen van herpes kunnen een uitbraak na de behandeling van hun lippen ervaren. Patiënten dienen te beschikken over een antiviraal voorschrift.

Zwangerschap. De behandeling dient te worden uitgesteld.  Sommige geneesmiddelen mogen niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een allergische reactie hebt, is het geen geschikt moment om het geneesmiddel in te nemen.

Gebruik van bepaalde medicijnen. Accutane en Retin-A. Topische steroïden kunnen een gevoelige huid achterlaten. Geneesmiddelen die de lederhuid aantasten, kunnen de behandeling beïnvloeden. Geneesmiddelen die alleen de opperhuid beïnvloeden zijn niet erg zorgelijk. Anticoagulantia (bloedverdunners), langdurig gebruik van aspirine, ibuprofen en sommige kruiden verminderen de coagulatietijd, wat resulteert in een verhoogde bloeding en blauwe plekken.

– Hartaandoening, hoge bloeddruk niet onder controle, slechte algemene gezondheid.

– Elke behandeling, geneesmiddelen of ziekten die het immuunsysteem aantasten, maken u niet tot een goede kandidaat voor micropigmentatieprocedures.

– Lippen die zijn geïnjecteerd met vulling kunnen de kleur niet goed absorberen. Restylane dat oppervlakkig dicht bij de rand werd geïnjecteerd veroorzaakt een reactie langs de mondrand. Professioneel injecteren van de vullippen kan echter ongelijke lipranden geven als iets meer product aan één kant wordt toegediend. Dit kan men  echter corrigeren met een lippenstiftonderwerp. 

Neem deze risico’s goed door en wees je ervan bewust. Complicaties kunnen we nooit helemaal uitsluiten. Het is niet omdat iets een kennis niet is overkomen, het zal jou ook niet gebeuren. Of nog: je hebt een risico vorige keer totaal niet ervaren, en vertrouwt er dus op dat het zich ook deze keer niet zal voordoen.

Fout! Wij kunnen alleen maar hopen dat je jouw lichaam in handen van een goed opgeleide expert legt, die voldoende ervaren is en die er dus ook toe in staat is om complicaties in een vroeg stadium te herkenning, zodat indien nodig de juiste handelingen kunnen worden gesteld.

 

Gestelsedijk 41

Lommel

België